Ostalo

INL V NOVO SEZONO Z 11 MOŠTVI

Po sezoni 2013/14, ko je v ligi INL nastopilo 15 moštev iz Avstrije, Italije in Slovenije, jih bo v novi merilo moči 11, šest avstrijskih in pet slovenskih. Tekmovanje se predvidoma začne 19. septembra 2014 in zaključi najkasneej 12. aprila 2015.

SKUPŠČINA HZS

Na predpraznični volilni skupščini HZS so izvolili novo vodstvo. Na čelu organizacije ostaja Matjaž Rakovec, v organih HZS pa so tudi člani vodstva kranjskega kluba.

NOVA HOKEJSKA PRAVILA

Mednarodna hokejska zveza je v želji po večjem številu zadetkov vpeljala nekaj sprememb. Te se kažejo v večji obrambni tretjini, uvedbi hibridnega prepovedanega dolgega strela, metu ploščka in prepovedi izvajanja polnega obrata pri kazenskih strelih.

RISI NA SP V JUŽNO KOREJO

V nedeljo se v Južni Koreji pričenja svetovno prvenstvo divizije I, skupina A, v katerem si bo reprezentanca Slovenije znova skušala priigrati vstopnico za elitno skupino. Tekme na šport TV.

INL 2014/15 S 16 KLUBI

Na včerajšnjem sestanku lige INL v Innsbrucku potrdili zasnovo tekmovanja v 2014/15. Tekmovalo bo 16 moštev: novinca sta avstrijska Kapfenberg in Kitzühl, izstopil je Merano.

SELEKCIJA SLOVENIJE U14 V ČEŠKE BUDEJOVICE NA WTT

Selekcija Slovenije, fantov rojenih leta 2000 potuje v petek, 11.04.2014 na močan mednarodni turnir serije WTT (World Talent Tournament) v Češke Budejovice. Moči bodo merili predvsem z vrstniki Češke, Slovaške in Nemčije, v različnih selekcijah HTA (Hockey Talent Academy), pa bo nastopilo tudi nekaj igralcev iz drugih držav Evrope.

REPREZENTANCA U18 NA SP NA MADŽARSKO

Slovenska U18 reprezentanca se pripravlja za nastop na SP Divizije I skupina B, ki bo naseldnji teden potekal v madžarskem Szekesfehervarju. Cilj risov, med katerimi je tudi četverica Triglavanov, je vrnitev razred višje.

SELEKCIJA SLOVENIJA L.2002 PRVIČ NA TURNIR

Svoje prve nastope na mednarodnih tekmovanjih bo ta konec tedna dočakala tudi selekcija Slovenije l.2002. Dve ekipi čaka nastop na "European Golden Cup 2014" (evropski Zlati pokal) v Budimpešti, tekmeci pa ruska, češka, nemška in madžarska moštva. Rezultati!

RISINJE NA ISLANDIJO

Žensko hokejsko reprezentanco, v kateri je tudi osem orlic moštva državnih prvakinj, čaka nastop na SP divizije II, skupina B, na Islandiji.

DAN SLOVENSKEGA HOKEJA

Dan slovenskega hokeja je bil prijetna poživitev hokejskega dogajanja, na katerem so navijači pospremili hokejsko olimpijsko reprezentanco na Olimpijske igre Soči. V tej bodo zaigrali tudi v Kranju izšolani Žiga Pavlin, Andrej Tavželj in Anže Kuralt.