Ostalo

ORLI LETIJO DALEČ

Posamezni hokejisti kranjskega Triglava, ki so v Kranju naredili prve oz. večjidel korakov v mlajših kategorijah, bodo tudi v novi sezoni svoje znanje skušali uveljaviti na tujih ledenih ploskvah.

RAZPORED TEKEM V INL 2013/14

Tekmovanje v ligi INL se prične 21. septembra, hokejisti Triglava pa ga pričenjajo s slovenskim obračunom v Celju. Domačim navijačem se bodo orli predvidoma predstavili v 2. krogu, ko gostijo italijanske A2 prvake, Eppan Pirates. Drugi del tekmovanja naj bi se pričel 25, januarja, končnica 1. marca, prvak pa naj bi bil znan najkasneje 8. aprila.

S TISKOVNE KONFERENCE INL V ITALIJI

Liga INL se je včeraj predstavila italijanskim medijem. Zanimanje za vključitev obstaja na Hrvaškem in Madžarskem, a je v naslednjih treh letih predvidoma ne bo. Lastnikom letnih vstopnic brezplačen ogled tekem na gostovanjih svojega moštva v tujini.

V INL BO NASTOPILO 15 MOŠTEV

Danes so se v avstrijskem Salzburgu srečali predstavniki 15 klubov iz Italije, Avstrije in Slovenije, ki bodo v sezoni 2013/14 nastopali v mednarodni ligi INL. Liga se tako z novo sezono seli še na Italijo, s tem pa pridobiva pridih prave (druge) Alpske lige.

NASTOPI MLAJŠIH SLOVENSKIH SELEKCIJ

Konec sezone prinaša tudi nastope v različnih reprezentančnih selekcijah. Medtem ko mladinci in dekleta že bijejo boje na svetovnih prvenstvih in se člani za to šele pripravljajo, so oz. bodo palice na mednarodnih turnirjih z vrstniki prekrižale tudi selekcije Slovenije U11, U13 in U15. V teh ima kranjski klub številčno zastopstvo.

KLUBSKA TEKMOVANJA V SEZONI 2013/14

Klubi in HZS so se na četrtkovem sestanku dogovorili tudi glede poteka tekmovanj v naslednji sezoni 2013/14. V ligi INL bo predvidoma nastopilo pet slovenskih moštev, kranjsko moštvo tudi v mednarodni U18 ligi.

DEKLETA NA SP NA NOVO ZELANDIJO

Že dan po današnji zadnji in odločilni tekmi  orlic in lisičk za naslov prvakinj, risinje pričnejo s pripravami na bližnje SP na Novi Zelandiji, kjer si bodo v družbi Italijank, Madžark, Poljakinj, Avstralk in Novozelandk, skušale izboriti obstanek v tem razredu. V izbrani vrsti tudi sedem hokejistik Triglava. 

U18 NA SVETOVNO PRVENSTVO V ASIAGO

Slovensko mladinsko U18 reprezentanco v času od 7. do 13. aprila v italijanskem Asiagu čaka nastop na svetovnem prvenstvu divizije I, skupina A. Mladi risi, med katerimi je tudi 5 Kranjčanov, se bodo tam pomerili z vrstniki Danske, Norveške, Italija, Francije in Belorusije.

RISI L.1999 in 2000 NA TURNIR V FÜSSEN

Selekciji Slovenije l. 2000 in 1999 te dni, v času od 25. do 27. za U13 in od 28. do 30. marca za U14, sodelujeta na močnem mednarodnem turnirju v nemškem Füssnu. Med risi tudi dvanajst Triglavanov.

TEČAJ ZA PRIDOBITEV NAZIVA TRENER HOKEJA NA LEDU

Hokejska zveza Slovenije bo v sodelovanju s Fakulteto za šport, v mesecu aprilu 2013, organizirala tečaj za pridobitev strokovnega naziva TRENER HOKEJA NA LEDU (II. stopnja usposobljenosti)