PRIJAVLJENI V VSA DOMAČA TEKMOVANJA

03.06.2015

Medtem ko se igralci vseh selekcij zavzeto pripravljajo za novo sezono, strokovni organi na zvezi in klubu kreirajo tekmovanja, v katerih se posamezni letniki igralcev pomaknejo kategorijo višje. Za prihajajočo sezono 2015/16 se je HK Triglav Kranj prijavil za nastope v vseh domačih tekmovanjih, ki jih organizira HZS. Razpored tekem in udeleženci posameznih tekmovanj bodo znani najkasneje v začetku meseca septembra.
 
Najmlajši hokejisti letnikov 2006 in mlajši, bodo osvojene hokejske veščine še naprej prikazovali na HZS U8 in U10 turnirjih, mlajši dečki bodo pod vodstvom trenerja Domna Jemca z letnikoma 2004 in 2005 v kategoriji DP U12 skušali izboljšati uvrstitev zadnje sezone. Selekcija dečkov, letnikov 2002 in 2003, bodo pod taktirko Jureta Kozjeka branili bron v kategoriji U14, kadeti z Edom Hafnerjem in letnikoma 2000 in 2001 pa srebro v U16. Za nastop v državnem prvenstvu so se prijavila tudi dekleta, ki bodo s Teo Lahajnar znova naskakovala vrh domačega tekmovanja.
 
Spremembe bodo v tekmovanju mladincev, kjer bo z letniki 1997, 1998 in 1999 letos potekalo državno prvenstvo U19, moštva pa bodo imela lahko tudi 3 starejše igralce. Glavni trener HK Triglav, Gorazd Drinovec, tudi predsednik strokovnega sveta HZS pravi, da je "sprememba kategorije pogojena s številčnostjo generacij. Z vključitvijo še treh igralcev letnika `96 se dodatno dvigne nivo tekmovanja, hkrati pa tem igralcem omogočimo igralno minutažo in lažji prehod v člansko ligo."  Mladinci U18 (letnika 1998 in 1999) bodo tudi letos nastopali v mednarodni ligi EBJL, kjer pa bodo Kranjčani, z vrstniki iz ljubljanskega Tivolija, nastopili s skupnim moštvom Triglav-Olimpija, ki ga bosta vodila trenerja Mitja Kern in Ildar Rahmatuljin. Drinovec pravi, da je "združitev z Olimpijo za nastop v mednarodni ligi bila potrebna zaradi obeh klubov, ki imata manjši generaciji. Z združeno ekipo bomo izredno močna ekipa, igralci pa bodo tako imeli veliko kvalitetnih tekem."
 
Po treh sezonah nastopanja v mednarodni ligi INL, v prvi so se uvrstili v polfinale tekmovanja, bodo člani v novi sezoni zaigrali le v domačem prvenstvu. To bo potekalo po podobnem ustroju kot lani, torej z vključitivjo (treh) inlligašev, zato pa predvidoma do končnice brez ebelligaša. Trener Drinovec odločitev za letošnje nenastopanje orlov v INL utemeljuje s tem, "da ob nekaj napovedanih zaključkih kariere in iskanja priložnosti v tujini, (pre)mlado moštvo Triglava ne tehnično ne fizično ne bi bilo konkurenčno za tak nivo tekmovanja. Sezono gre izkoristiti za kaljenje za 2016/17, ko bo, kot so nas seznanili na sestanku v Salzburgu, predvidoma zaživela liga Ebel-2 do 24 let. Ta bo za nas zelo zanimiva, saj bomo z mlado ekipo lahko konkurenčni, svojim igralcem pa preko te omogočali možnost preboja v profesionalne ekipe v Avstriji."