RAZPOREDI TEKMOVANJ ZA DPS

08.07.2015

Letos je HZS presenetila s hitro objavo tekmovanj državnih prvenstev večine selekcij. V tekmovanja, razen pri mladincih, bodo tudi letos vključena po tri moštva s Hrvaške, novinka je v novi sezoni beograjska Crvena zvezda.

Člansko državno prvenstvo bo potekalo v več delih. V prvem bodo Triglavani merili moči z Mariborom, Bledom, Medveščakom, Mladostjo, Zagrebom in Crveno zvezdo, v drugem tuje klube zamenjajo INL-ligaši Jesenice, Slavija in Celje. Marca sledi končnica domačega prvenstva, katerega naslov branijo Jeseničani.  Po dolgih letih se ponovno uvaja pokalno tekmovanje, kjer bodo Triglavani v drugem krogu gostili zmagovalca obračuna med Mariborčani in Slavijo.

V mladinskem DP U19 bodo letos poleg Triglava igrali še Celje, Jesenice, Slavija Jr in Olimpija. Dvokrožno tekmovanje se s finalom končnice zaključi že v drugi polovici januarja, naslov pa branijo Celjani.

Tekmovanje kadetov U16 se prične zadnjo septembrsko soboto in se s končnico konča koncem marca. Poleg Triglavanov bo nastopilo še 5 slovenskih moštev  (branilci naslova Jeseničani, Olimpija, Slavija Jr, MK Bled, Maribor), tri zagrebška (Medveščak, Mladost, Zagreb) in beograjska Crvena zvezda, ki, kot pri vseh selekcijah, slovenske tekmece gosti v Sloveniji.

V prvenstvu dečkov U14 bo nastopilo 11 klubov: Triglav, Slavija Jr, MK Bled, Olimpija, Jesenice, Celje, Maribor, Medveščak, Mladost, Zagreb in Crvena zvezda. Dvokrožno tekmovanje se začne zadnjo septembrsko nedeljo, prvak bo po končnici znan konec marca, naslov pa brani Slavija.

Prav toliko klubov, a brez Beograjčanov in zadnji trenutek tudi HDD Bleda, zato pa zato zopet z dvema ekipama MK Bled, naj bi nastopilo tudi v tekmovanju ml.dečkov U12. Dvokorožno tekmovanje se začne prvo soboto oktobra in s končnico zaključi konec marca, naslov brani MK Bled.

Najmlajši, U8 in U10, bodo igrali na HZS turnirjih, kjer bodo merili osvojeno znaje na širino igrišča. V Kranju bomo organizatorji dveh turnirjev.

 

Razporedi tekmovanj v sezoni 2015/16