SEZONA 2015/16 ZA ZGODOVINO

12.05.2016

Za nami je nauspešneješa sezona v skoraj 50 letni zgodovini kluba in v takem vzdušju in številni udeležbi je tudi potekal občni zbor kluba HK Triglav Kranj oz. Hokejski dan, kot ga zadnja leta sami radi poimenujemo.

Vsakoletni zbor članov in prijateljev kluba je odprl predsednik Jure Ahačič in v svojem govoru izpostavil pravkar minulo sezono s tremi naslovi prvakov ter dodal, da klub stoji na dobrih temeljih. Te zagotavlja dober vsakoletni vpis novincev, ki presega zadane cilje, dovoljšnje število igralcev in igralk, ki je tudi v zadnji sezoni preseglo število 200 ter dober odnos med klubom in starši, kar se nenazadnje pozna tudi v dobrih obiskih treningov. Stroški delovanja kluba so v obsegu, ki ga klub lahko obvladuje in k temu bo delovanje naravnano tudi v prihodnje.

Glavni trener, Gorazd Drinovec, je predstavil odlične rezultate minule sezone, ki se je pričela z vnovičnimi pripravami na Češkem. Pri najmlajših imamo glede na velik vpis, preko 30 novih članov in članic, sladke skrbi, ta cilj pa bomo zasledovali še naprej in k temu zagotavljali odlično trenersko podporo. Selekciji U12 Domna Jemca in U14 Jureta Kozjeka sta v državnem prvenstvu zasedli 6. oz. 5. mesto, s čemer smo tudi lahko zadovoljni, saj gre pri prvih dveh tekmovalnih selekcijah izpostaviti načelo, da igro omogočimo prav vsem igralcem teh selekcij. Selekcija U16 je zelo obetavna generacija, ki se je naslova veselila že pri dečkih, letos pa je vse do finala prišla tudi brez poraza. Pozna se delo trenerjev v preteklih letih, ki ga je Edo Hafner v zadnjih treh uspešno nadgradil. Združena ekipa U18 Triglava in Olimpije, s kranjske strani jo je vodil Mitja Kern, je igrala v mednarodni ligi EBJL, tam zasedla mesto v sredini lestvice, ob drugačni organizaciji dela skupnega moštva pa bi lahko posegli še nekoliko višje. Selekcija U19 si je ob dobrih predstavah zasluženo priigrala naslov mladinskih državnih prvakov, fantje pa so se med sezono kalili tudi v članskem moštvu. So tudi pokazatelj tega, da se da s pravim pristopom na treningih daleč priti, saj so v mlajših tekmovalnih selekcijah zasedali prej omenjena mesta. Članice so s skupnim moštvom z Olimpijo osvojile naslov prvakinj mednarodne lige DEBL, v domačem tekmovanju pa pod vodstvom Grege Kranjca osvojile srebrne medalje, izpostaviti pa gre tudi večje število vpisanih deklet. Člansko moštvo, ki je bilo letos močno pomlajeno, je v rednem delu z odličnimi igrami presenetilo vse. V prvem, mednarodnem delu prvenstva so osvojili prvo mesto, v drugem delu, skupaj z domačimi INL ekipami, eno od teh prehiteli, v končnici je zmanjkalo nekaj sreče, so pa pokazali, da so iz `pravega testa`.

Direktor HK Triglav, d.o.o., Emil Pavlin, je povedal da je z ustanovitivjo podjetja, ki deluje drugo leto, klub prišel do upravljanja z dvorano. To se je pokazala kot prava odločitev, saj so bile odpravljene težave znane s preteklih let. Poslovanje dvorane je realno uspešno, pred nami pa menjava lastnikov te.

Ob izteku štiriletnega mandata, je bil letošnji občni zbor tudi volilen, članstvo pa je izvolilo nove oz. potrdilo obstoječe člane v organih kluba, ki ga bo tudi v prihodnje vodil dosedanji predsednik, Jure Ahačič.

Na slavnostnem delu, ki ga je duhovito povezoval Grega Janežič, so bile predstavljene vse selekcije ter (vnovič) podeljene medalje in pokali za osvojena mesta v državnih oz. mednarodnih tekmovanjih, vsi igralci in igralke pa so prejeli tudi manjše klubske nagrade. Da smo se znali pogovoriti in poveseliti v družabnem delu, pa je tudi že naša stalnica.


FOTOGALERIJA