Zadnja novica

URNIK TRENINGOV

ANŽE AHAČIČ: ZADNJI MOHIKANEC

11.09.2015

Anže Ahačič, zadnji dve sezoni kapetan orlov, se je po koncu lanske odločil zaključiti hokejsko kariero. 29-letni napadalec je zadnji igralec `zlate generacije` Triglava, ki je še drsal po domačem ledu.

Vedno pripravljen pomagati ekipi in klubu ter odgovorjati na zastavljena vprašanja, je tudi tokrat predstavil svojo odločitev. "Do te odločitve je prišlo zaradi kar nekaj dejavnikov, od menjave službe, pomanjkanja motivacije, vse več težav s poškodbami do vse večjega starostnega razkoraka med mano in novo generacijo članov. Hokej bom pogrešal, a zdaj pride na vrsto več časa tudi za  rekreativno udejstovanje pri športih, za katere med hokejsko kariero ni bilo prav veliko časa - nogomet, košarka, roler hokej in drugo. In, nenazadnje, počasi bo tudi čas za družino..."

Anže je vso kariero igral v Kranju, kjer se je s Triglavom v sezoni 2002/03 veselil naslova mladinskega prvaka in je zadnji mohikanec te generacije (ob trojici ki igra na tujih ploskvah), ki se je še gnal za ploščkom po domačem ledu. Z dobrimi predstavami si je tudi priigral nastope za mladinski U18 in U20 reprezentanci in z njima osvojil dve srebrni in štiri bronaste medalje na SP, dočakal pa tudi nastop v članski zasedbi. "Sigurno sem najbolj ponosen na to, da sem skozi vsa leta zaradi hokeja spoznal veliko super oseb, ki so postale moji prijatelji. V tekmovalnem smislu pa je seveda to osvojitev državnega mladinskega prvaka leta 2003, v res taki konkurenci ekip, ki je do danes še nisem zasledil v slovenskem hokejskem prostoru. Ne smem pozabiti na 5 nastopov in medalj na mladinskih svetovnih prvenstvih in debi v članski reprezentanci. Najbolj mi je žal, da nisem zdržal toliko časa, čeprav sem si obljubil, da bi me kot trener članske ekipe vodil moj dolgoletni soigralec Domen Jemec..." Dres z državnim grbom je branil tudi na zimski  univerzijadi in zimski olimpijadi mladih. V članski zasedbi Triglava je zbral 309 nastopov, in je igralec z najdaljšim stažem in največ odigranimi tekmami za orle.

Anže pravi, da vsega tega ne bi bilo brez vseh klubskih delavcev, ki trdo garajo, da vozijo klub skozi vse prepreke, vseh trenerjev, ki so mu vsak po svoje predajali svoje znanje na hokejski poti, super soigralcev, podpore družine in potrpežljivosti dekleta in da vsi ti zaslužijo njegovo zahvalo.

Hvala tudi Anžetu za prispevek v mozaiku, ki sestavlja HK Triglav in srečno pri novih izzivih.