ZADOVOLJNI S SEZONO

14.05.2015

Kot že nekaj let, je tudi letos v slavnostno okrašeni Ledeni dvorani Zlato polje potekal Hokejski dan HK Triglav, namenjen zboru članov kluba, pregledu rezultatov in načrtov in podelitvi priigranim medaljam ter druženju članstva.

V uvodnem nagovoru je predsednik kluba, Jure Ahačič, izpostavil  vpliv družbenogospodarske krize na delo športnih društev, kar zahteva še poseben angažma vseh. V preteklem letu je, zaradi nastalih razmer okoli ledene dvorane, klub posredno dvorano prevzel v upravljanje ter tako zagotovil ustrezne pogoje za delovanje hokejistov. Ti se skupaj z dobrim delom trenerjev kažejo tudi pri uspehu selekcij, saj so v minuli sezoni kar štiri od šestih osvojile medalje. Ob tem veseli tudi podatek, da smo s skoraj 40 novo vpisanimi igralci tekom zadnje sezone, zabeležili enega najboljših vpisov v zadnjih letih in se znova približali številki 200 članov in članic.

Glavni trener, Gorazd Drinovec, je v svojem nagovoru predstavil rezultate selekcij v minuli sezoni, s katerimi smo vsekakor lahko zadovoljni. Malčki, ki še niso v tekmovalnem pogonu, so se izkazali kar na nekaj turnirjih in pokazali da so prihodnost kluba. Mlajši dečki U12 imajo za seboj težko sezono, v kateri so s trdim delom proti koncu sezone dvigovali nivo igre. Kar jim ni šlo od palic doma, so nadoknadili v največjem evropskem turnirju v Zell am Seeju in se prebili med najboljšo četverico. Dečki U14, ki so bili po rednem delu domačega tekmovanja na drugem mestu, so na koncu za 3. osvojili bron in se dobro odrezali v Zell am Seeju. V tej kategoriji imamo tudi najboljšega strelca domačega tekmovanja. Kadeti U16 so z bolj kot ne mlajšim letnikom tako po rednem delu kot končnici priigrali odlično 2. mesto in se kot edino slovensko moštvo uvrstilo na Final 4 turnir regionalnega tekmovanja Rookie Cup. Mladinci U18 so dobro igrali v ligi EBJL, bili v domačem tekmovanju 2. po rednem delu, v končnici pa po trdih in izenačenih bojih ostali praznih rok. Članice so po vseh težavah, ki so jih doletele v prvi polovici tekmovanja zmogle te premagati in osvojiti srebrno medaljo. Člani so z mlado ekipo zasedli 7. mesto po prvem delu mednardone lige INL, v drugem ob poškodbah ostali brez končnice, zato pa v domačem ponovili do sedaj največji uspeh in priigrali bronaste medalje. Štiri medalje, blizu je bila tudi peta in deset reprezentantov v mladih (18,20) državnih selekcijah, ki že nastopajo na svetovnih prvenstvih (in še več pri mlajših ter dekletih), dokazujejo, da stroka v klubu dela dobro.

V nadaljevanju so bile polni dvorani predstavljene vse selekcije kluba, štirim tudi podeljene priigrane medalje državnega prvenstva, najmlajši člani so za pridnost na treningu prejeli klubske majice. Hokejski dan smo člani HK Triglav zaključili s prijetnim druženjem.

 

Fotogalerija